Nieuwsberichten over Astrid on Tour


 

Wederom voorpagina voor Astrid
Het bericht over de terugkeer van Astrid stond op de voorpagina van De Schoter, huis-aan-huiskrant in Haarlem-Noord. Het is de derde keer dat Astrid (in kleur) de voorpagina van De Schoter siert. Bekijk hier de digitale uitgave.

Met Astrid on Tour...
Wederom een bericht over Astrid in 'De Uitkomst', de dorpskrant in de regio De Rijp / Westbeemster. Klik hier voor de site, zoek in het archief naar nummer 37, pagina 20.

Petra uit Westerland ontmoette Astrid in Callantsoog. Ze zorgde voor een vermelding van Astrid on Tour op de site van Wieringer Nieuws.  over het Marijke Hoekstra reisde enkele dagen met Astrid op door Friesland. Lees hier haar verslag en bekijk de foto's!

zondag 11 september
Astrid vertrok vroeg uit Westzaan, om op tijd te zijn voor de kerkdienst in Haarlem. Bij de ingang van de kerk wachtten ruim 60 belangstellenden Astrid op. Daaronder ook de zoons, schoondochters en kleinkinderen van Astrid, die blij waren om 'omi' weer terug te zien. In de kerkdienst werd Astrid van harte welkom geheten en stak zij de kaars aan. Samen met Frans Linssen, die net terug is van een pelgrimage te voet naar Rome. Na de dienst werd Astrid in het zonnetje gezet door lotgenote Rita Keizer, die een woord van dank uitsprak en Astrid een aantal presentjes overhandigde. Onder het genot van een kop koffie waren er uiteraard velen die Astrid aanspraken.

zaterdag 10 september
Na het inmiddels traditionele bezoek aan de Vermaning bezocht Astrid op haar gemak Monnikendam en vertrok na een kopje koffie. "Ik heb weer de toeristische route genomen, via onder meer Den Ilp. Toen ik in mijn dagboek zat te schrijven, fietsten er twee mensen voorbij, en die kwamen weer terug. Een Nederlandse vrouw met een Amerikaanse echtgenoot, die een praatje met mij maakten. Zij zijn actief in Amerika bij een foundation die oude rolstoelen inzamelt. Die worden opgeknapt en verscheept naar landen waar ze geen rolstoel kunnen betalen."

"Via de Zaanse Schans ben ik naar Westzaan gegaan en hier ontvangen door Douwe en Hanneke. En ik heb alweer vorstelijk gegeten. Met het lekkere weer was het vandaag de mooiste dag. En nu is het al bijna afgelopen. Morgen kom ik weer terug in Haarlem. Ik heb ruim gerekend, zodat ik er op tijd kan zijn."

vrijdag 9 september
's Ochtends bezocht Astrid nogmaals Pisa. Om een uur of 12 vervolgde ze de reis. "Richting Monnickendam ben ik het hele stuk langs de dijk gegaan. Ik heb in Volendam rondgekeken, maar dat vond ik drie keer niks. Een en al toerisme. Wat ik mezelf cadeau heb gegeven, is zo'n voetbad met van die visjes. Dat was wel een hele ervaring."

"Onderweg kwam ik Mart en Aaltje Stolp tegen, mijn gastgezin uit de Beemster. Ze wisten mijn route en zijn op me gaan wachten. Dat was een hele verrassing. Om vijf uur was ik in Monnickendam, daar stond Suze op me te wachten. Met haar ben ik naar de Lutherse kerk gegaan, en heb ik gegeten met 60 vrouwen en een paar mannen. De kerk organiseert iedere vrijdag een maaltijd, Suze moest daar koken."

"Bij haar thuis heb ik haar man Jan ontmoet. Ze hebben hun huis helemaal zelf verbouwd. Het huis was zo bijzonder, dat kun je met geen pen beschrijven."

donderdag 8 september
Vandaag is Astrid onderweg naar Hoorn. Na een extra dagje rust kan ze er weer vol tegen aan. "Ik ben net in Hoorn aangekomen en onderweg naar de familie Luursema. Het is nog vroeg dus ik maak nog even een extra ommetje. Nu schijnt de zon, maar net viel er een buitje en heb ik mijn paraplu maar weer opgestoken. Zo gaat het eigenlijk al een paar dagen, als het te erg wordt ga ik schuilen. Laatst bijvoorbeeld bij een tuincentrum. Ik zei: 'ik hoef niks te hebben, ik zoek alleen kopje koffie'."

"we zijn 's avonds nog naar de kruidentuin en de vermaning geweest. Daarna zijn we naar Pisa gegaan, het aanloophuis in Hoorn. Daar hebben we een rondleiding gehad."

woensdag 7 september
Anders dan op de planning stond, nam Astrid vandaag een rustdag. "De afgelopen dagen ben ik aardig nat geworden en ik reis natuurlijk 'op volle zeilen'. Dus ik dacht: nu moet ik even pas op de plaats maken en ik heb gevraagd of ik nog een dag langer in Schoorl mocht blijven .Dat mocht, waarne ik mevrouw Lantinga in Heiloo heb afgebeld. Gelukkig had ze daar begrip voor. Ik ben de hele dag in de buurt van het huis gebleven en heb zowel in de middag als in de avond veel geslapen."

dinsdag 6 september
Leo Huisman fietste een stuk met Astrid op: "mijn waardering voor jou wordt alleen maar groter. Zware zuidwesten wind teisterde Noord-Holland vandaag. Ik reed met je mee door de duinen richting Schoorl. Te zwaar, ik moest het opgeven, maar jij ging verder. Ik ging terug naar Dini Smit. Wij zagen het weer alsmaar slechter worden. "Wat een weer, die arme Astrid" zeiden we tegen elkaar. Dat bracht ons er toe om jou met de auto op te sporen. We reden zelfs de kleine weggetjes door de Mennonietenbuurt en brachten zelfs een bezoek aan de voormalige Zuidzijper vermaning. Bij het Broederschapshuis veltelden ze dat je nog niet gearriveerd was. Hopelijk heb je een behouden aankomst. Astrid ik wens je een behouden reis, en beter weer dan vandaag."

Ondanks de tegenwind en het slechte weer had Astrid inderdaad een behouden aankomst. "In de buurt van Callantsoog brak het noodweer uit. Ik keek om me heen en zag alleen een 3-sterrenhotel. Ik ging met mijn natte kloffie naar binnen. Ik werd heel enthousiast ontvangen en kreeg zelfs koffie en een kop soep aangeboden. Vanuit daar heb ik taxi gebeld, die me verder heeft gebracht naar het broederschapshuis in Schoorl. Daar ben ik meteen naar bed gegaan. Na het eten kwamen mijn zoon Antoni met zijn vrouw Mies op de koffie en zijn we Schoorl even in geweest. Maar ook 's avonds ben ik vroeg naar bed gegaan".

maandag 5 september
"Vanmorgen zijn we in een museum geweest van de familie Lont. Er is een boek verschenen van ene dominee J.K. Lofvers. Dat moet familie zijn, dat kan niet anders. Het boek heet 'de poldersjongendominee'. Dat is niet meer verkrijgbaar, dus nu is het een droom om een exemplaar van dat boek te vinden. Maar het was leuk om dat boek in te zien, een toefje slagroom dat er zomaar bij kwam."

"Ik ben na een mooie tocht door Anna Palowna aan gekomen in Den Helder, bij Diny Smit. Een hele leuke vrouw. We zijn naar de kop van Den Helder geweest, maar het hoosde. Dus we zijn de auto niet uitgegaan. Maar ik heb weer een droge tocht gehad, ondanks dat er slecht weer was voorspeld. Alleen had ik wel harde tegenwind, ik moest steeds bijsturen om niet van de weg te raken. Maar ook dat is gelukt."

Diny Smit: "5 en 6 sept. waren dagen met een gouden randje! Waarom?.... Astrid "scootte" mijn leven binnen. Astrid ik vond het een eer je te mogen ontvangen. We hebben inspirerende uren met elkaar doorgebracht en fijne gesprekken gevoerd.Ik wens je ondanks het slechte weer een succesvolle tour. En wie weet tot ziens!!!!"

zondag 4 september
Vandaag staat de langste etappe van Astrids reis op het programma: de tocht over de afsluitdijk. "Om 12:00 ben ik vertrokken en over de afsluitdijk gegaan. Ik had de hele weg wind tegen. Er is geen fietsen vanuit Friesland die me heeft ingehaald! Wel waren er auto's die claxonneerden. Die vonden het wel grappig dat die scootmobiel daar reed denk ik."

"In Den Oever was een festiviteit met oude stoomlocomotieven. Daar heb ik nog even rondgekeken. In Hippolytushoef wachtten Trudy en Jan Lont mij op. Ze hebben me veel van het dorp laten zien."

zaterdag 3 september
Astrid is aangekomen in Witmarsum! Daar heeft ze het Mennomonument bezocht, het reisdoel dat ze vooraf had uitgekozen. Astrid werd opgewacht door leden en vrienden van de Doopsgezinde Gemeente. Ook een aantal eerdere gastheren en -vrouwen waren naar Witmarsum gekomen om Astrid binnen te halen. Als afsluiting werden er ballonnen opgelaten bij de koepelkerk.

"Wiske Beuker, bij wie ik mocht slapen, kwam ons tegemoet fietsen. We gingen naar de kerk, waar het ontvangstcomité klaarstond. We hebben lekker in de tuin thee gedronken. Ook Itte, mijn gastvrouw uit Ermelo was gekomen, samen met haar dochter Ankelien."

Wiske Beuker: "op 3 september verwelkomden we Astrid in Witmarsum. De hernieuwde kennismakking was zonovergoten en lieve Astrid, wat ben jij een inspirerend mens en ik heb grote bewondering voor je inzet en doozettingsvermogen.Nog een paar dagen en je doel komt in zicht:ruimte en aandacht voor kankerpatienten en co. in Kennermerland.Heel veel succes!"

vrijdag 2 september
"Marijke is helemaal tot Bolsward met me meegefietst. Daar hebben we bij de Hema koffie gedronken. Ik kon niet voor half vijf bij mijn gastadres terecht, dus ik heb heerlijk in het zonnetje mijn dagboek bij zitten werken. Mijn gastvrouw Janny Duursma en haar man hebben me nog wat van Bolsward laten zien."

Lees ook het verslag van Marijke Hoekstra.

donderdag 1 september
Een rustdag, maar geen rustige dag! Met de auto werden Hindelopen en Workum bezocht. "In Workum was een quilt- en een glas-in-loodtentoonstelling. Zelf quilt ik ook". Astrid overnachtte bij de zus en zwager van Marijke, nog een nachtje in Sneek dus.

woensdag 31 augustus
Vandaag was Astrid onderweg Sneek. "De heer Faber is met me meegefietst tot aan de lunch, daarna ging hij weer terug. Ik ben verder gereisd met Marijke, een bekende uit Culemborg die hier in de buurt logeert en me heeft opgezocht om een stukje met me mee te kunnen fietsen."

"Met Marijke kwam ik in Sneek bij de Vermaning aan. We waren wat vroeg. "Ik ben ook vroeg", zei een mevrouw. Dat bleek onze gastvrouw Antsje Tjalsma te zijn. Ze heeft ons de kerk laten zien en daarna zijn we naar haar huis gegaan, waar we met haar man Cor hebben gegeten."

Antsje en Cor Tjalsma: "Astrid kwam, vergezeld van Marijke Hoekstra, op 31 augustus bij ons in Sneek aan. Meteen was er het gevoel dat het klikte. Ook de volgende dag, eigenlijk een rustdag, werd een bijzondere dag met een uitstapje naar Workum en Hindeloopen. Met de beste wensen hebben we afscheid genomen van deze bewonderenswaardige vrouw met haar bijzondere missie. Het was alsof we elkaar al jaren hadden gekend. We hopen met haar dat zij haar doel met deze reis zal bereiken en er dan met veel plezier en voldoening op terug zal kunnen zien."

dinsdag 30 augustus - bezoek Toon Hermanshuis
Komende uit Drachten kwam Astrid dinsdagmiddag aan in Leeuwarden, alwaar ze hartelijk werd verwelkomd door medewerkers in het Toon Hermans Huis Fryslân, in Leeuwarden. "We hebben Astrid tijdens deze ontmoeting mogen leren kennen als een vriendelijke, warme persoonlijkheid, die heel graag haar steentje bijdraagt om een ontmoetingsplaats voor kankerpatiënten en hun familie in haar woonomgeving van de grond te krijgen. Wij wensen haar hierbij heel veel succes", aldus Joke Stoutjesdijk, coördinator inloophuis Friesland
klik hier voor het volledige bericht

Astrid heeft overnacht in Leeuwarden, bij de familie Faber. Astrid: "Bij de maaltijd waren er vijf mensen uitgenodigd, dus het was een gezellige drukke tafel". Ook stonden er voor Astrid nog interviews op het programma met het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant.

De volgende reactie kwam binnen via Jellie Faber, Geb van Buren en Lo Faber: "daar kwam ze… Dinsdag 30 augustus rond 17.30 uur reed ze “De Haven” in. Lommedirk Faber verwelkomde haar. Spoedig kwamen er meer broeders en zusters en werd er gekookt, het was een gezellig samenzijn, waarbij Astrid centraal stond met haar belevenissen.

Er werd natuurlijk gesproken over de verschillende doopsgezinde gemeentes, vertrouwen en moed. De media waren Astrid ook goed gezind in Fryslan, de Leeuwarder Courent, het Friesch Dagblad en Omrop Fryslan! Woensdagmorgen naar de vermaning in Leeuwarden, het hek stond open en er was koffie. Samen met het kostersechtpaar een goed samenzijn. Daarna op weg naar Sneek, Lommedirk heeft een stuk met haar gefietst tot Weidum, toen ging ieder zijn /haar weg."

maandag 29 augustus
"Voor vandaag had ik een mooie route uitgezocht naar Drachten. Onderweg zelfs door bos en over heide, dat had ik niet verwacht in Friesland! Ik heb constant de zon mee gehad, maar toen ik het bos uit kwam begon er toch een kletterbui... Ik heb de scootmobiel in zijn achteruit gezet en mijn poncho aangetrokken. Onder de beschutting van de bomen heb ik geluncht. Daarna kon ik weer droog verder. Ik heb overnacht in Boelenslaan, in een mooie boerderij. Echt zo'n boerderijtje waarvan je denkt 'wat zou het leuk zijn om daar eens te slapen'. En mijn gastheer heeft ook nog eens bij zijn koor gecollecteerd voor het inloophuis."

 

 

zondag 28 augustus
Op deze dag is Astrid vroeg vertrokken uit Wolvega voor een ontzettend koude tocht, om in Heerenveen de kerkdienst in de Doopsgezinde Gemeente te bezoeken. "Na de dienst heb ik met mijn gastheer Siebe Balt een tocht in de omgeving gemaakt. Siebe is een oud-buurman van mij, het enige logeeradres waar ik vooraf iemand kende. Bij het avondeten schoof ook zijn zoon aan, die had ik voor het laatst als heel klein jongetje gezien. Tot nu toe ben ik steeds vroeg naar bed gegaan omdat ik moe ben van het reizen, maar nu hadden we zo veel bij te praten, dat ik langer ben blijven zitten." 

In de openluchtdienst op de Zerkenvloer in Graft, waar Astrid eerder was, is met een collecte voor Astrid on Tour vandaag 170 euro opgehaald! Dit bedrag is nog niet meegenomen in de tussenstand of de thermometer op deze site.

zaterdag 27 augustus
"Omdat er voor vandaag mooi weer voorspeld was, heb ik een toeristische route genomen. Het was een mooie reis en ik reed droog in het zonnetje. In Wolvega heb ik even moeten schuilen in een open carport, dus ik ben droog aangekomen." Ook hier bezocht Astrid de doopsgezinde kerk, samen met haar gastvrouw Wilma Altena.

vrijdag 26 augustus
Ondanks het slechte weer lukt het Astrid gelukkig vaak om droog over te komen. "Gerben Schrale (gastheer) is met me mee gefietst tot de rand van Emmeloord. Vanaf daar ben ik richting Oosterzee gegaan. Omdat er regen voorspeld was, ben ik vroeg vertrokken en kwam ik om 12:00 al aan. Vlak daarna begon het te regenen en onweren, er is in de buurt nog een bolbliksem ingeslagen, maar daar heb ik geen last van gehad. We hebben in de middag een rondrit gemaakt langs de doopsgezinde kerkjes van Stavoren, Balk en Warns." Bekijk hier en hier filmpjes van Astrid, te gast bij Henri en Marta Prins.

donderdag 25 augustus
Gelukkig kon Astrid vandaag weer droog op pad, overigens nadat ze een interview heeft gegeven aan Radio Omrop Fryslân. Klik hier voor een opname van de uitzending. Op ongeveer driekwart van de uitzending wordt Astrid geïnterviewd. Haar tocht door de polder liep voorspoedig. "Lelystad mag trots zijn op de fietspaden, wat een verademing! Heel prettig hoe goed alles aangegeven is en dat de fietspaden apart van de weg zijn aangelegd."

Gerben Schrale en Itte Humelda:"We ontmoetten Astrid bij de Flevopost, de regionale krant. Ja, Astrid is ook hier nieuws met bovendien een prachtig positief verhaal over de polders. Thee gedronken en lekker gegeten. 's Avonds de doopsgezinde kerk bezocht.

De koster van de buur kerk sloot net het gebouw af. Omdat Astrid van ver kwam, maakte ze tijd voor ons en konden we nog even binnen kijken. Het is een piepklein kerkje, erg gezellig. De koster was zichtbaar geraakt door het verhaal van Astrid. De volgende dag vertrok Astrid richting Lemmer. Het was een fijne en bijzondere ontmoeting. We hebben genoten van dit bezoek."

woensdag 24 augustus
Bekijk hier de voorpagina van het Haarlems Weekblad.
Ook staat er een artikel over Astrid in de Flevopost.
"Vandaag heb ik gesmokkeld", vertelt Astrid. "Ik heb tot twee uur gewacht, maar het weer bleef zo slecht dat ik Valys heb gebeld (nationaal invalidenvervoer). Die hebben me keurig over de dijk heen gebracht en voor de deur in Lelystad afgezet. Met zulke enorme regen kan ik niet gaan rijden, want ik heb mijn kinderen beloofd dat ik op mezelf zou passen."

Gastvrouw Nellie Struiwig: "Onze kennismaking viel wederzijds beslist niet tegen! Na een kopje thee en wat acclimatiseren heeft Astrid de boontjes schoongemaakt en ben ik met koken begonnen. Als extra gast had ik mijn buurvrouw Marianne uitgenodigd om mee te eten.

Omdat Astrid nog helemaal niets van Lelystad had gezien zijn we na het eten een klein rondje langs de highlights van Lelystad gereden,als vrijwilliger ben ik o.a. stadgids, De Batavia, ons Agora theater en het oudste stukje van Lelystad. Het was inspirerend om Astrid als gast te hebben."

dinsdag 23 augustus
Een regenachtige dag, maar dat kon Astrid niet deren. "Tot aan Hoorn is Mart met me meegefietst en heb ik geen regen gehad. We hebben een kopje koffie genomen en toen begon het te plenzen! De dijk van Hoorn naar Enkhuizen was dicht, dus ik moest omrijden. Met regenjas aan ben ik op pad gegaan. Onderweg heb ik nog een keer geschuild bij de V&D, daarna met poncho, paraplu en deken richting Grootebroek. Het bleef droog, tot 4,5 kilometer van mijn bestemming. Toen het onweer begon, was ik er gelukkig net." Ook hier kon Astrid op een gastvrij onthaal rekenen en stond er een warme maaltijd klaar, macaroni dit keer. "'s Avonds zijn we door Enkhuizen gereden en hebben we koffie gedronken in de Vermaning."

maandag 22 augustus
Vandaag een korte 'etappe' voor Astrid, van Den Ilp naar Middenbeemster. Astrid kwam dan ook vroeg aan op haar gastadres bij Mart en Aaltje Stolp.

Gastvrouw Aaltje Stolp: "zelf was ik later thuis, mijn man heeft gekookt. Daarna hebben we met de auto nog een rondje gemaakt door Beemster en Graft-De Rijp, langs Doopsgezinde vermaningen. Ook zijn we met Astrid gestopt bij het kleinste winkeltje van Nederland, Bram en Aagie. Het is erg gezellig om zo eens iemand te gast te hebben en fantastisch om zo'n ronde door Nederland te maken." 

Een foto en artikel over Astrid on Tour in 'De Uitkomst', regionale krant in Schermer/Beemster/Graft-De Rijp. Bekijk hier de website en zoek de online krant van week 35 op. Astrid staat op pagina 7. 

zondag 21 augustus - avond
In Den Ilp-Landsmeer is Astrid hartelijk welkom geheten door leden van de plaatselijke Doopsgezinde Gemeente. Na ontvangst met koffie werd er gezamenlijk Chinees geheten.  Vervolgens ging Astrid naar haar gastadres, bij Lynn Kaplanian. Klik hier voor een verslag uit de Gemeente.

"Ik geloof niet dat ik ooit zo vroeg op bed heb gelegen", vertelt Astrid, "zo moe was ik na alle mooie indruken die ik heb opgedaan op deze eerste dag. Het is heerlijk om zo gastvrij ontvangen te worden."

zondag 21 augustus; Astrid on Tour van start!
Onder ruime belangstelling is Astrid vertrokken voor haar pelgrimage. Zo'n 55 belangstellenden waren naar de Mennokapel gekomen, waar Astrid werd toegesproken en presentjes ontving van Angelique Bukman (voorzitter Inloophuis Kennemerland) en Willemien Ruygrok (voorzitter Doopsgezinde Gemeente Haarlem). Daarnaast zong de Evangelische Broedergemeente een lied voor Astrid en zongen alle aanwezigen gezamenlijk het lied 'ga dan op weg...' om Astrid een goede reis toe te wensen. Buiten werd het startschot gegeven en Astrid vertrok, volgepakt en vergezeld door een aantal fietsers, aan haar avontuur. Klik hier voor een kort filmpje.

 

Diverse media hebben bericht over de succesvolle start van Astrid on Tour. Zo maakte verslaggever Willem Brand een artikel voor Dichtbij.nl (eveneens verschenen in het Haarlems Weekblad, dat huis-aan-huis wordt verspreid). Kijk bijvoorbeeld op het bericht op de site van AB Radio, Vandaag.nl of op ihvHaarlem.nl.

 

zaterdag 20 augustus
Het interview met Astrid stond zaterdag in het Haarlems Dagblad. Klik hier voor een scan van het artikel.

dinsdag 16 augustus
Vandaag heeft Carlo Nijveen, verslaggever van het Haarlems Dagblad, Astrid geïnterviewd. "Het verhaal van mensen zoals Astrid moet verteld worden, steeds opnieuw", aldus de reporter. Het interview is op zaterdag 20 augustus verschenen in 'de oudste krant van de wereld'. 

maandag 15 augustus
Tectrade steunt Astrid en heeft een donatie gedaan voor het Inloophuis. Tectrade is één van de grootste partners op het gebied van IBM Power Systems, Blade & System X servers en System Storage. Tectrade ontwerpt, implementeert en ondersteunt infrastructuur- en storage management-oplossingen en heeft verregaande specialisaties op het gebied van Managed Services (o.a. Backup en Storage), Cloud Services en Infrastructure Solutions

Astrid is de moeder van Antoni Uni, Senior Consultant bij Tectrade. Tectrade draagt het initiatief van Astrid een zeer warm hart toe en is daarom sponsor geworden.

woensdag 10 augustus
De route die Astrid gaat volgen begint steeds meer vorm te krijgen! Kijk op de pagina 'de reis' om te volgen waar Astrid naar toe gaat. Astrid zoekt nog een aantal slaapplaatsen. Helpt u mee?

maandag 1 augustus
Het bericht over Astrid staat ook in Doopsgezind Haarlem, het maandblad van de Doopsgezinde Gemeente in Haarlem. Klik hier om het bericht te bekijken.

vrijdag 29 juli 2011
Het bericht over Astrid staat mét grote kleurenfoto op de voorpagina van de Schoter, een weekkrant die in Haarlem-Noord huis-aan-huis wordt verspreid. Klik hier om de digitale editie te bekijken.

donderdag 28 juli 2011
Ook het Haarlems weekblad heeft aandacht besteed aan de tocht van Astrid. Kijk hier verder voor de berichtgeving.

dinsdag 26 juli 2011
Diverse internetsites hebben het bericht over de sponsortocht van Astrid geplaatst en ook op Twitter is Astrid al een paar keer langsgekomen. Bekijk de bijvoorbeeld eens de berichtgeving van AB Radio. En hier vind je het bericht op de website van dichtbij.nl

maandag 25 juli 2011
Het landelijke blad Doopsgezind.nl bijt het spits af met de eerste publicatie van Astrids ambiteuze pelgrimtocht. Klik hier om het bericht te bekijken.


 

 

 

 

 

 

 

  

 
goto E-Smart.nlgoto Beheren
Hosting.nl - Hosting en domeinnaamMijnHosting.nl - Hosting en domeinnaam